Gorąca czekolada

Odrobina zdrowego łakomstwa na zimowe wieczory. O niebo lepsza od tej gotowej z torebki. Pyszna, rozgrzewająca i kremowa. Pijąc tą czekoladę możemy przez chwilę poczuć się jak pasażerowie expresu polarnego :-)

Składniki:
  • 250 ml mleka
  • 100 g dobrej gorzkiej czekolady
  • 2-3 goździki
  • szczypta cynamonu, gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
  • Mleko gotujemy, dodajemy czekoladę połamaną na kawałki.
  • Gdy czekolada się całkowicie rozpuści dodajemy przyprawy.
Podajemy gorącą, można też dodać cukrową posypkę lub bitą śmietanę.



Smacznego!

Komentarze

  1. A może zacznijmy na gorzką czekoladę mówić "ciemna"? Gorzka być przecież nie powinna :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty