Przepis pochodzi z książki „Smaczne dania z biedronką”
autorstwa Pana Macieja Kuronia.
Sposób na trochę inną rybę niż tradycyjna w
panierce.
Składniki:
- 300g fileta z pangi
- 50g mrożonego szpinaku lub 100g świeżego
- 1 ząbek czosnku
- 125 ml mleka
- sok z 1 cytryny
- gałka muszkatołowa
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Z masła i mąki robimy zasmażkę. Połowę dajemy do podduszonego szpinaku a z drugiej połowy zasmażki, mleka, soli, pieprzu i gałki muszkatołowej robimy sos beszamelowy.
- W naczyniu do zapiekania układamy skropione sokiem z cytryny i posolone filety z soli, na filetach układamy podduszony szpinak wymieszany z posiekanym czosnkiem i zasmażką.
- Zalewamy sosem beszamelowym.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 15-20 minut.
Smacznego!
Bardzo fajna kompozycja smakowa. Smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń