Muffiny z krówkami rozpływającymi się w środku puszystej babeczki :)
Składniki:
- 200g mąki pszennej
- 200g cukru
- 100g masła
- 200ml mleka
- 3 jajka
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
- 6 krówek
- Masło rozpuszczamy w rondelku.
- Mąka przesiewamy, dodajemy cukier, cukier z wanilią i proszek do pieczenia, sól, mleko oraz jajka i mieszamy na gładką masę.
- Dodajemy roztopione masło i mieszamy.
- Krówki kroimy na mniejsze kosteczki.
- Papilotki wypełniamy ciastem do ½ wysokości dodajemy kawałek krówki i przykrywamy dwoma łyżkami ciasta.
Pieczemy w temperaturze 220° C przez około 12 minut
(do suchego patyczka).
Komentarze
Prześlij komentarz